Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog
Priprava državnih prostorskih načrtov
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Tretja razvojna os
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Lendava - Pince in odcep HC do MMP Dolga vas

Osnovni podatki
 • Dolžina: 16,7 km 
 • Gradnja: 2006 - 2008
 • Trasa se prične pred avtocestnim razcepom Dolga vas. V nadaljevanju se vklopi v obstoječo traso obvoznice Lendava, ki je bila kot 1. faza zgrajena že julija 1999, in poteka ob Kobiljskem potoku proti jugu. Nato prečka reko Ledavo in potok Črnec do priključka Lendava ter v nadaljevanju proti jugu prečka železniško progo Lendava - Čakovec. Južno od objektov rafinerije Nafta Lendava se trasa obrne proti vzhodu in prečka severni del starega termalnega kopališča in poteka v nadaljevanju južno od zaselka Zatak, kjer ponovno prečka Ledavo. Nato poteka trasa mimo območja Dolinskih pašnikov ter se južno od Pinc zaključi oz. priključi na madžarsko avtocestno omrežje. Pred priključkom Pince je zgrajeno obojestransko počivališče »Pince« ki zajema parkirna mesta, prostor za počitek in aktivni oddih, bencinsko črpalko, sanitarije, večnamenski objekt s turističnimi informacijami ter z gostinsko in trgovsko ponudbo.

  Trasa štiripasovne hitre ceste se začne za razcepom Dolga vas in konča pred opuščenim mednarodnim mejnim prehodom Dolga vas. Severozahodno od naselja Dolga vas je na trasi hitre ceste zgrajen priključek Dolga vas za regionalno cesto R2-442 Dolga vas-Dobrovnik. Novozgrajeni odsek je dolg 3,520 km, obstoječi del do državne meje pa še 540 m. Na tem območju je tudi večje parkirišče predvsem za tovornjake.

  Odsek je bil predan prometu avgusta 2008.

  Avtocesta je načrtovana kot štiripasovnica z odstavnimi nišami in vmesnim ločilnim pasom. Projektirani normalni prečni profil znaša 21,20 m, in sicer dva vozna pasova širine 3,50 m, dva prehitevalna pasova širine 3,50 m, 2 robna pasova po 0,30 m ob prehitevalnem pasu, 2 robna pasova po 0,50 m ob voznem pasu, srednji ločilni pas širine 3,0 m (2 x 1,50m), in dve bankini po 1,3 m. Vertikalni in horizontalni tehnični elementi upoštevajo računsko hitrost 120km/h.

  Na avtocesti so bili zgrajeni: razcep avtoceste in hitre ceste »Dolga vas«, priključki Lendava in Pince.

  Na avtocesti je bilo zgrajeno:

  • viadukt »Trimlini« čez železnico in regionalno cesto, dolžina 183,4 m;
  • 8 mostov v skupni dolžini 288 m;
  • 1 podvoz v skupni dolžini 22,8 m;
  • 6 nadvozov v skupni dolžini 786,6 m;
  • 22 prepustov.

  Na hitri cesti pa še 3 nadvozi skupne dolžine 242 m in 1 most dolžine 9 m.

  Zgrajene so tudi protihrupne zaščite, zadrževalniki, prestavitve komunalnih in drugih vodov 19 km deviacij državnih in občinskih ter drugih cest, več regulacij.
   

  H7 Dolga vas - meja z Madžarsko

  Odsek hitre ceste se začne v razcepu Dolga vas v katerem se odcepi od A5 in poteka po ravninskem terenu vse do madžarske meje. Dolžina štiripasovne ceste je 2,8 km in se konča s krožiščem, v nadaljevanju pa je cesta dvo oziroma tripasovna in predstavlja območje opuščenega mejnega prehoda.
  Na odseku hitre ceste je zgrajen tudi priključek "Dolga vas" v obliki pol deteljice in navezuje regionalne ceste na hitro cesto.

  Na hitri cesti pa še 3 nadvozi skupne dolžine 242 m in 1 most dolžine 9 m.


   


  INFO
  Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

  Spodaj vpišite vaše podatke:
  * Ime in priimek:
  Naslov:
  Poštna št.:
  Mesto:
  * E-naslov:
  Telefon:
  * Zadeva:
  * Prostor za sporočilo:
  Priponka:
  Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
  Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
  Prepiši kodo:
  Pošlji
  Zapri