Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Nacionalni program izgradnje avtocest
Dinamika gradnje
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog pri uresničevanju NPIA
Priprava DPN za odseke iz NPIA
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste v okviru NPIA
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Vučja vas - Beltinci

Osnovni podatki
 • Dolžina: 14,6 km
 • Gradnja: 2000 - 2003

 • Prvi del avtocestnega odseka Vučja vas - Beltinci, od priključka Murska Sobota do priključka Lipovci, je bil dokončan in predan prometu 15.11.2002, drugi del, od Vučje vasi do Murske Sobote, vključno z najdaljšim slovenskim mostom čez Muro (dolžina 833 metrov), pa je bil dokončana in predana prometu 30.10.2003.

  Avtocestni odsek Vučja vas - Beltinci se začne v priključku Vučja vas in se nato v blagem loku usmeri proti reki Muri, kjer jo prečka z mostom. Po premostitvi reke Mure se pri naselju Mali Bakovci usmeri proti vzhodu in v dolgem loku preko kmetijskih površin poteka vse do razbremenilnika Lendave. V nadaljevanju prečka regionalno cesto Gaj - priključek Murske Sobote, ki je speljana v podvozu, nato pa še lokalno cesto Murska Sobota - Bakovci. Trasa nato poteka med gramoznico ob lokalni cesti Murska Sobota - Bakovci ter športnim letališčem Jezera. Križanje lokalne ceste Rakičan - Jezera je urejeno z nadvozom. Zaradi bližine letališča je avtocesta na tem delu plitvi vkopana v dolžini okoli 400 m. Po prehodu iz plitvega vkopa je avtocesta speljana preko obstoječe in predvidene železniške proge ter glavne ceste Murska Sobota - Beltinci. Konča se za priključkom Lipovci.

  Avtocesta je zgrajena kot štiripasovna avtocesta brez odstavnih pasov, z odstavnimi nišami in vmesnim ločilnim pasom, z normalnim prečnim profilom 21,4 m. Od tega sta vozna in prehitevalna pasova široka 3,5 m, srednji ločilni pas 3,2 m (3,8 m na mestih, kjer avtocesto prečkajo nadvozi z vmesno podporo), robna pasova 0,3 m, bankini pa 1,5 m. Najmanjši vzdolžni sklon znaša 0,1 %, največji 1,5 %, najmanjši horizontalni polmer je 1.500 m, vertikalni pa 20.000 m. Avtocesta je projektirana za računsko hitrost 120 km/h.

  Na avtocesti je bilo zgrajeno 39 objektov in sicer:
   
  Za ogled prospekta kliknite na sliko. Ker je prospekt v pdf obliki, potrebujete Adobe Reader za odpiranje.
    PROSPEKT VUČJA VAS - BELTINCI

  Opomba: Prospekt je narejen na podlagi sprejetega državnega lokacijskega načrta (DLN), zato lahko dejansko stanje odstopa od podatkov v prospektu.
  • most čez Muro 831 m desni in 843 m levi;
  • 3 mostovi v skupni dolžini 79 m;
  • 17 podvozov v skupni dolžini 373 m (nekateri tudi za divjad);
  • 4 nadvozi v skupni dolžini 409 m;
  • 14 prepustov, 3 podhodi za dvoživke.

  Kot tudi protihrupne zaščite, zadrževalniki, prestavitve komunalnih in drugih vodov 24,87 km deviacij državnih in občinskih ter drugih cest, več regulacij.

  Zgrajeni so tudi trije izvennivojski priključki: Vučja vas, Murska Sobota in Lipovci ter obojestransko počivališče Murska Sobota in cestno-vzdrževalna baza.

  V okviru izgradnje avtoceste Vučja vas - Beltinci sta zgrajena poleg same avtoceste v dolžini 11,2 km še 2,2 km dolga dvopasovna regionalna cesta Gaj-priključek Murske Sobote in zahodni krak južne zbirne ceste Murske Sobote dolžine 1,2 km. V dolžini 7,6 km je bila kot napajalna na avtocesto rekonstruirana tudi regionalna cesta R1-230 od Radencev do Vučje vasi.

   
    MOST ČEZ MURO: 843 m

   

   

   

   

   


   

   

   


  INFO
  Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

  Spodaj vpišite vaše podatke:
  * Ime in priimek:
  Naslov:
  Poštna št.:
  Mesto:
  * E-naslov:
  Telefon:
  * Zadeva:
  * Prostor za sporočilo:
  Priponka:
  Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
  Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
  Prepiši kodo:
  Pošlji
  Zapri