Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog
Priprava državnih prostorskih načrtov
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Tretja razvojna os
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Vučja vas - Beltinci

Osnovni podatki
 • Dolžina: 14,6 km
 • Gradnja: 2000 - 2003

 • Prvi del avtocestnega odseka Vučja vas - Beltinci, od priključka Murska Sobota do priključka Lipovci, je bil dokončan in predan prometu 15.11.2002, drugi del, od Vučje vasi do Murske Sobote, vključno z najdaljšim slovenskim mostom čez Muro (dolžina 833 metrov), pa je bil dokončana in predana prometu 30.10.2003.

  Avtocestni odsek Vučja vas - Beltinci se začne v priključku Vučja vas in se nato v blagem loku usmeri proti reki Muri, kjer jo prečka z mostom. Po premostitvi reke Mure se pri naselju Mali Bakovci usmeri proti vzhodu in v dolgem loku preko kmetijskih površin poteka vse do razbremenilnika Lendave. V nadaljevanju prečka regionalno cesto Gaj - priključek Murske Sobote, ki je speljana v podvozu, nato pa še lokalno cesto Murska Sobota - Bakovci. Trasa nato poteka med gramoznico ob lokalni cesti Murska Sobota - Bakovci ter športnim letališčem Jezera. Križanje lokalne ceste Rakičan - Jezera je urejeno z nadvozom. Zaradi bližine letališča je avtocesta na tem delu plitvi vkopana v dolžini okoli 400 m. Po prehodu iz plitvega vkopa je avtocesta speljana preko obstoječe in predvidene železniške proge ter glavne ceste Murska Sobota - Beltinci. Konča se za priključkom Lipovci.

  Avtocesta je zgrajena kot štiripasovna avtocesta brez odstavnih pasov, z odstavnimi nišami in vmesnim ločilnim pasom, z normalnim prečnim profilom 21,4 m. Od tega sta vozna in prehitevalna pasova široka 3,5 m, srednji ločilni pas 3,2 m (3,8 m na mestih, kjer avtocesto prečkajo nadvozi z vmesno podporo), robna pasova 0,3 m, bankini pa 1,5 m. Najmanjši vzdolžni sklon znaša 0,1 %, največji 1,5 %, najmanjši horizontalni polmer je 1.500 m, vertikalni pa 20.000 m. Avtocesta je projektirana za računsko hitrost 120 km/h.

  Na avtocesti je bilo zgrajeno 39 objektov in sicer:
   
  Za ogled prospekta kliknite na sliko. Ker je prospekt v pdf obliki, potrebujete Adobe Reader za odpiranje.
    PROSPEKT VUČJA VAS - BELTINCI

  Opomba: Prospekt je narejen na podlagi sprejetega državnega lokacijskega načrta (DLN), zato lahko dejansko stanje odstopa od podatkov v prospektu.
  • most čez Muro 831 m desni in 843 m levi;
  • 3 mostovi v skupni dolžini 79 m;
  • 17 podvozov v skupni dolžini 373 m (nekateri tudi za divjad);
  • 4 nadvozi v skupni dolžini 409 m;
  • 14 prepustov, 3 podhodi za dvoživke.

  Kot tudi protihrupne zaščite, zadrževalniki, prestavitve komunalnih in drugih vodov 24,87 km deviacij državnih in občinskih ter drugih cest, več regulacij.

  Zgrajeni so tudi trije izvennivojski priključki: Vučja vas, Murska Sobota in Lipovci ter obojestransko počivališče Murska Sobota in cestno-vzdrževalna baza.

  V okviru izgradnje avtoceste Vučja vas - Beltinci sta zgrajena poleg same avtoceste v dolžini 11,2 km še 2,2 km dolga dvopasovna regionalna cesta Gaj-priključek Murske Sobote in zahodni krak južne zbirne ceste Murske Sobote dolžine 1,2 km. V dolžini 7,6 km je bila kot napajalna na avtocesto rekonstruirana tudi regionalna cesta R1-230 od Radencev do Vučje vasi.

   
    MOST ČEZ MURO: 843 m

   

   

   

   

   


   

   

   


  INFO
  Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

  Spodaj vpišite vaše podatke:
  * Ime in priimek:
  Naslov:
  Poštna št.:
  Mesto:
  * E-naslov:
  Telefon:
  * Zadeva:
  * Prostor za sporočilo:
  Priponka:
  Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
  Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
  Prepiši kodo:
  Pošlji
  Zapri