Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog
Priprava državnih prostorskih načrtov
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Tretja razvojna os
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Podtabor - Naklo

Osnovni podatki
 • Dolžina: 4,3 km
 • Gradnja: 2001 - 2003

 • Začetek odseka je pri naselju Podtabor in sledi poteku trase obstoječe hitre ceste. Na območju prečkanja reke Tržiške Bistrice se trasa avtoceste dvigne in situativno nekoliko premakne. Konča se na Jurčkovem polju pri naselju Naklo, kjer se priključi na že zgrajeni odsek Naklo - Kranj vzhod.
   

  Odsek je bil dokončan in predan prometu 20. septembra 2003.

  Na odseku je bilo zgrajeno:
  • viadukt Tržiška Bistrica v dolžini 417 m;
  • 7podvozov v dolžini 55,2 m;
  • ter več deviacij lokalnih in gozdnih cest v dolžini 4000 m.
  Odsek je štiripasovnica z vmesnim ločilnim pasom. Normalni prečni profil znaša 28,0 m: srednji ločilni pas je širok 4,00 m, robna pasova 0,50 m, vozna in prehitevalna pasova 3,75 m, odstavna pasova 2,50 m, zunanja robna trakova 0,20 m in bankini 1,30 m.

  Zgrajen je bil tudi razcep Podtabor, kjer se odcepi glavna cesta na mejni prehod Ljubelj (Avstrija), kot tudi priključek Podbrezje na regionalni cesti.

  17.2.2005 je vlada Republike Slovenije sprejela spremembe uredbe o lokacijskem načrtu za ta odsek. Spremembe se navezujejo na novo ureditev priključka Podtabor. Z novo ureditvijo priključka se ukine razcep Podtabor in priključek Podbrezje, tako da se namesto dveh zaporednih priključevanj iz osnovne projektne rešitve uredi le en priključni krak. Obenem se zagotovi ustrezna navezava podrejenih cest. Preoblikovanje razcepa v priključek bo omogočalo neposredno povezavo vseh prometnih tokov med avtocesto in glavno cesto, regionalna cesta pa bo razbremenjena dodatnega prometa. 
   
  Za ogled prospekta kliknite na sliko. Ker je prospekt v pdf obliki, potrebujete Adobe Reader za odpiranje.
    PROSPEKT PODTABOR - NAKLO

  Opomba: Prospekt je narejen na podlagi sprejetega državnega lokacijskega načrta (DLN), zato lahko dejansko stanje odstopa od podatkov v prospektu.

  Začetek odseka je pri naselju Podtabor in sledi poteku trase obstoječe hitre ceste. Na območju prečkanja Tržiške Bistrice se trasa avtoceste dvigne in situativno premakne. Konča se na Jurčkovem polju pri naselju Naklo, kjer je začetek odseka Naklo - Kranj vzhod. Investicijska vrednost izgradnje odseka znaša 30,66 milijona evrov in vključuje tudi finančno realizacijo iz sprememb in dopolnitev UDLN (razcep Podtabor, Priključek Naklo) in DCP Vodice.

   

   

  INFO
  Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

  Spodaj vpišite vaše podatke:
  * Ime in priimek:
  Naslov:
  Poštna št.:
  Mesto:
  * E-naslov:
  Telefon:
  * Zadeva:
  * Prostor za sporočilo:
  Priponka:
  Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
  Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
  Prepiši kodo:
  Pošlji
  Zapri