Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog
Priprava državnih prostorskih načrtov
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Tretja razvojna os
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Razdrto - Čebulovica

Osnovni podatki
 • Dolžina: 8,8 km
 • Gradnja: 1989 - 1994
 • Od Razdrtega proti Kopru poteka avtocesta v vkopu pod Golim vrhom ter premosti globoko grapo z viaduktoma Bandera, dolžine 280 m in Goli vrh, dolžine 167 m, se spusti v široko kraško dolino, prečka glavno cesto in preseka apnenčev greben Zajčico. 

  V letih 1989-1990 je bil najprej zgrajen razcep Razdrto (danes imenovan Nanos) z delom avtoceste do viadukta Goli vrh v dolžini 700 m in odcepom na bodočo hitro cesto proti Vrtojbi. Gradbeni odsek je obsegal skupaj 2,2 km raznih krakov avtoceste, 2 podvoza v dolžini 50 m, 2 nadvoza in podohd za prehod živine, prestavitev glavne ceste in deviacije gozdnih poti. Zgrajen je bil tudi nov vodni zbiralnik za naselje Razdrto. Posebna pozornost je bila posvečena tudi zaščiti pred burjo, za kar je bila zgrajena posebna varovalna ograja ter zaščiti pred snežnimi zameti.

  23. novembra 1994 pa je bil nato odprt odsek od Razdrtega do Čebulovice v dolžini 4,558 km in se je končal z začasnim priključkom na glavno cesto. Na odseku sta bila zgrajena 2 viadukta in sicer Goli vrh v dolžini 164 m (desni) in 120 m (levi) ter Bandera v dolžini 278,4 (desni) in 249,6 (levi), 3 nadvozi v dolžini 178,95 m in 4 podvozi za lokalne ceste v dolžini 64,69 m. Zgrajena je bila tudi večja deviacija lokalne ceste in priključek Senožeče s cestninsko postajo.
   


  INFO
  Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

  Spodaj vpišite vaše podatke:
  * Ime in priimek:
  Naslov:
  Poštna št.:
  Mesto:
  * E-naslov:
  Telefon:
  * Zadeva:
  * Prostor za sporočilo:
  Priponka:
  Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
  Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
  Prepiši kodo:
  Pošlji
  Zapri