Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog
Priprava državnih prostorskih načrtov
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Tretja razvojna os
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Slivnica - Fram in regionalna cesta BDC - Slivnica

Osnovni podatki
 • Dolžina: 2,6 km + 4,65 km
 • Gradnja: 1997 - 1998

 • Avtocestni odsek Slivnica - Fram (dolžine 2,6 km) in regionalna cesta od Slivnice do mariborskega blagovno distribucijskega centra (BDC) (dolžine 4,65 km) sta del I. faze izgradnje obvozne avtoceste Maribora in priključnih cest nanjo. Z dograjeno I. fazo je Maribor prometno navezan na avtocestni odsek Hoče - Arja vas - Vransko.
  II. faza je zajemala izgradnjo avtoceste od Slivnice do Pesnice ter t.i. priključnih cest, to so: nove Zrkovske ceste (nova mestna ulica) in regionalne ceste (t.i. "2.B etapa") med Ptujsko in Tržaško cesto.

  Gradbeni odsek Slivnica - Fram (priključek za BDC) delno predstavlja avtocestni priključek Slivnica (dolžina 1,4 km), v nadaljevanju pa regionalno cesto. Skupna dolžina gradbenega odseka je 4,42 km in je projektirana kot cesta, rezervirana za motorni promet. Normalni prečni profil regionalne ceste hitre ceste je širok znaša 20,4 m, od tega sta vozna pasova široka 3,50 m, robna pasova 0,35 m in bankina 1,5 m. Vmesni ločilni pas je širok 2 m. V večjem delu trasa poteka po obstoječi cesti z razširitvijo na vzhodno stran, razen na območju Bohove, kjer poteka po novi trasi zahodno od sedanje ceste. Projektirana je za računsko hitrost 80 km/h. Na cesti je pet nivojskih semaforiziranih križišč. Na celotni dolžini je zgrajena tudi javna razsvetljava.

  Na cesti ni večjih objektov, pač pa 10 manjših mostov, ter pet ploščatih prepustov preko obstoječih in reguliranih potokov skupne dolžine 3,9 km. Na zgrajenem delu bodoče avtoceste proti Rogozi je tudi podvoz za železniško progo. Za lokalni promet je predvidena izgradnja so bile zgrajene vzporedne ceste v dolžini 3,3 km.

  Prestaviti je bilo potrebno plinovode, daljnovode, vodovode, fekalno kanalizacijo in telekomunikacijske vode.
   
  Kliknite na sliko za ogled povečane slike.
    KARTA ODSEKA

  Kliknite na sliko za ogled povečane slike.
    VZDOLŽNI PRESEK

  Ker potekajo ceste in del avtoceste po vodovarstvenem območju, je odpadna voda speljana v vodotesno kanalizacijo. Za čiščenje odpadnih voda z avtoceste so zgrajeni zadrževalniki z lovilci olj. 

  INFO
  Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

  Spodaj vpišite vaše podatke:
  * Ime in priimek:
  Naslov:
  Poštna št.:
  Mesto:
  * E-naslov:
  Telefon:
  * Zadeva:
  * Prostor za sporočilo:
  Priponka:
  Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
  Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
  Prepiši kodo:
  Pošlji
  Zapri