Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Financiranje gradnje
Stroški gradnje
Nosilci nalog
Priprava državnih prostorskih načrtov
Zgrajene AC in HC
A1 Šentilj - Srmin
A2 Karavanke - Obrežje
A3 Gabrk - Fernetiči
A4 Slivnica-Gruškovje
A5 Maribor - Pince
H2 Hitra cesta skozi Maribor
H3 severna obvoznica LJ
H4 Razdrto - Vrtojba
H5 Škofije - Srmin - Koper
H6 Koper - Lucija
H7 Dolga vas - meja z Madžarsko
Ljubljansko vozlišče
Druge ceste
Finančna realizacija gradnje
AC in HC v gradnji
Tretja razvojna os
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
 

Šentilj - Pesnica

Osnovni podatki: - Dolžina: 9,5 km
- Gradnja: 1994-1996


Avtocestni odsek Šentilj - Pesnica se začne v priključku Šentilj, kjer se navezuje na leta 1991 dograjen 1,6 kilometrski odsek avtoceste od opuščenega mednarodnega mejnega prehoda Šentilj. Avtocesta nato poteka proti jugu, prečka dolino potoka Cirknice, se preko viadukta Kresnica spusti na dno Kresniške doline, prečka reko Pesnico in se zaključi v Pesniški dolini. Na hitro cesto skozi Maribor se priključi s krožnim križiščem (rondojem). Projekt za ta avtocestni odsek je nastajal več let, z raznimi variantami poteka trase, prva idejna študija pa je bila izdelana že leta 1971.

Odsek je projektiran kot popolna štiripasovna avtocesta z odstavnimi pasovi in vmesnim ločilnim pasom, skupne širine 26 metrov, z največjim vzdolžnim padcem 2,25 %. Tako je prečni profil zgrajene avtoceste naslednji: 4 vozni pasovi širine po 3,75 m, odstavna pasova širine po 2,5 m, robna pasova širine po 0,5 m, srednji ločilni pas širine 3,2 m, humuzirani bankini širine po 0,9 m.

Na avtocestnem odseku je zgrajena čelna cestninska postaja "Pesnica", ki ima 3 vinjetne, 3 kombinirane in tri steze za tovorna vozila. V Spodnjem Dobrenju pa je tudi avtocestno počivališče z obojestranskim bencinskim servisom, restavracijo in parkiriščem.

Poleg avtocestne trase je na odseku zgrajeno:
  • 1 podvoz v dolžini 8,5m;
  • 4 nadvozi v dolžini 288,4 m;
  • 1 most: preko Pesnice – 26,8 m;
  • Viadukt »Kresnica« dolžine 587 m.
Ob gradnji avtoceste je bilo treba prestaviti lokalne ceste in druge poti v skupni dolžini 17,8 km. Hkrati pa je bilo treba izvesti še 11,3 km regulacij vodotokov z zavarovanji.
 
Kliknite na sliko za povečano verzijo.
  VIADUKT - STEBER

Izvajalci so z gradbenimi deli pričeli 16. junija 1994, z rokom dograditve 28 mesecev. Zaradi izredno neugodnih geomehanskih razmer se je obseg del, predvsem zemeljskih in odvodnjavanja, med gradnjo povečal. Potrebni so bili dodatni gradbeni ukrepi za stabilizacijo nasipov proti zdrsom z gradnjo težnostnih protinasipov in tudi pilotne stene. Težke geomehanske razmere so narekovale pogoste spremembe, ki so bile izvršene s sodelovanjem obeh slovenskih gradbenih fakultet in projektantov.


INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri