Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Investicije in obnove
Upravljanje in vzdrževanje AC in HC
Obnovitvena dela
Objekti na AC in HC
Avtocestne zanimivosti
Prometne obremenitve
Varstvo okolja
EU sofinancira
Kohezijski sklad EU
TEN-T proračun
Strukturni sklad - ESSR 2014-2020
Strukturni sklad - ESSR 2007-2013
Sredstva CEF
 

Sredstva CEF - Instrumenta za povezovanje Evrope

KARAVANKE

Družba DARS d.d. bo na podlagi sporazuma o dodelitvi nepovratnih sredstev, sklenjenega med Ministrstvom za infrastrukturo in agencijo INEA lahko pridobil evropska sredstva v višini največ 3.728.000 EUR oz. v višini 50% upravičenih stroškov za izdelavo projektne dokumentacije faze PGD/PZI, za dograditev avtocestnega predora Karavanke.

Podrobnosti v zvezi s koriščenjem sredstev so urejene v Sporazumu o izvajanju in nadzoru nas izvajanjem projekta "Izdelava projektne dokumentacije PGD/PZI za dograditev avtocestnega predora Karavanke 2014-SI-TA-0357-S" (številka sporazuma: 2430-16-600001), ki sta ga 18. julija 2016 sklenila MZI in DARS d.d.

Financiranje projektne dokumentacije spada med projekte, ki jih sofinancira EU iz sredstev Instrumenta za povezovanje Evrope - Obdobje 2014-2020 (CEF).

CROCODILE 2

Agencija INEA in Austriatech kot koordinator projekta CROCODILE 2 sta 3.12.2015 sklenila Sporazum o dodelitvi nepovratnih sredstev za izvedbo aktivnosti na področju nadzora in vodenja prometa. Pri projektu sodeluje skupaj 9 držav članic EU, Slovenija je na podlagi sporazuma upravičena do evropskih sredstev v višini 20% upravičenih stroškov oz. največ do višine 1.200.000 EUR.

Sofinancirane bodo aktivnosti, ki jih DARS izvaja na področju sistemov za nadzor in vodenje prometa (obnove elektro strojne opreme, montaža avtomatskih števcev prometa s klasifikacijo vozil, obveščanje o stanju prometa)

Podrobnosti v zvezi s koriščenjem sredstev so urejene v Sporazumu o izvajanju in nadzoru nad izvajanjem projekta "Crocodile 2 - 2014-EU-TM-0563-W" (številka sporazuma: 2430-17-60000), ki sta ga 5. septembra 2017 sklenila MZI in DARS d.d.

C-ROADS

C-Roads Slovenija je pilotni projekt uvajanja kooperativnih sistemov (tudi Cooperative Systems, Cooperative ITS ali C-ITS) za prenos informacij v realnem času, ki temeljijo na komunikacijah vozilo–vozilo, vozilo–infrastruktura in infrastruktura–vozilo. S temi sistemi se lahko bistveno izboljšajo učinkovitost transportnega sistema, varnost vseh uporabnikov cest in udobnost mobilnosti. Da bi dosegli te cilje, mora biti komunikacija med vozili in prometno infrastrukturo zanesljiva in hitra ter ustrezna za varnostne aplikacije ITS, ki povečujejo varnost v cestnem prometu tako, da vozniku in vozilu sporočajo več informacij o okolici, drugih vozilih in drugih uporabnikih cest.

V začetku oktobra 2016 je začela delovati platforma C-Roads, ki združuje državne institucije in upravljavce cest iz 11 držav članic EU (Avstrije, Belgije, Češke, Finske, Francije, Nemčije, Madžarske, Italije, Nizozemske, Slovenije in Velike Britanije), z namenom usklajevanja dejavnosti za uvajanje kooperativnih inteligentnih prometnih sistemov (C-ITS) po Evropi.

Platforma C-Roads z razvojem usklajenih specifikacij, ki upoštevajo priporočila EU za platformo sistemov C-ITS, s povezovanjem vseh uvajanj sistemov C-ITS in z načrtovanjem intenzivnega navzkrižnega testiranja danes uresničuje čezmejne storitve sistemov C-ITS ter postavlja temelje za povezana in avtomatizirana vozila.

Platforma C-Roads je sofinancirana iz sredstev Instrumenta za povezovanje Evrope iz leta 2015. Podrobnosti financiranja ureja sporazum o dodelitvi nepovratnih sredstev EU v okviru IPE, ki sta ga 3. novembra 2016 sklenila Izvršna agencija za inovacije in omrežja (INEA) in MZI. Sporazum določa financiranje projekta v deležu 50 odstotkov upravičenih stroškov oziroma v višini največ 1.157.000 EUR.

Več informacij:  C-Roads.pdf (78 kB).INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri