Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Varno skozi predor
5.2.2008


 
Vožnja skozi predor je po svoji naravi specifična, zato zahteva od voznika pozornost, zbranost in previdnost. Pri vožnji skozi predor dosledno upoštevajte hitrostne omejitve in primerno varnostno razdaljo. V Sloveniji gradimo nove predore na avtocestah tako, da imajo vsi dvocevni predori, ki so daljši od 500 metrov, zgrajene prečnike, ki povezujejo obe predorski cevi in tako omogočajo voznikom in sopotnikom, da se v primeru nesreče ali požara umaknejo v sosednjo predorsko cev. Vsi predori, ki so daljši od 1000 metrov imajo zgrajene tudi odstavne niše, kjer se lahko ustavijo pokvarjena vozila, ne da bi ovirala promet. Tam kjer so zgrajene odstavne niše, so zgrajeni tudi večji prečniki, ki omogočajo prevoz intervencijskih vozil iz ene predorske cevi v drugo.

Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri