Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Dizajn DarsGo
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Poostrene kazni tudi za avtocestne prekrškarje
30.4.2008


 
V skladu z novelo zakona o varnosti cestnega prometa bo voznik, ki preseže s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma, za prekoračitev dovoljene hitrosti do vključno 20 km/h kaznovan z globo 50 evrov, nad 20 do vključno 30 km/h s 100 evrov, če voznik prekorači dovoljeno hitrost nad 30 do vključno 40 km/h je zagrožena kazen 150 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi tri kazenske točke. Če voznik prekorači dovoljeno hitrost nad 40 do vključno 50 km/h je zagrožena globa 200 evrov in pet kazenskih točk, za več kot 50 km/h pa 300 evrov, vozniku pa se v tem primeru izreče tudi devet kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Strožje so tudi kazni za vožnjo pod vplivom alkohola in mamil, za telefoniranje med vožnjo in neuporabo varnostnega pasu. 


 
Nazaj    Vse novice
PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri