Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Sporočila za javnost
Logotip DARS
Fotogalerija
Videogalerija
Publikacije DARS
Informativne kampanje
Slovar cestnih izrazov
 

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) d. d. razpisuje

 

SLIKARSKO–GRAFIČNI NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO SERIJO LIKOVNIH DEL ZA OSNOVNOŠOLCE
NA TEMO »VARNO NA POT Z AVTOCESTO POVSOD«


Ljudje hitimo od točke A do B. Peš, s kolesom, avtomobilom, po pločniku, kolesarski stezi, avtocesti.

Varnost je tista, ki nas mora spremljati povsod,
zato naj bo vedno v mislih staršev in otrok,
ko se odpravljamo na pot.

S slikarsko–grafičnim natečajem »Varno na pot z avtocesto povsod« želimo poudariti varnost na avtocestah, saj se zavedamo, da je obveščanje in ozaveščanje o varnostnih vidikih in pravilni uporabi avtocest še kako pomembno.
In ker otroška domišljija ne pozna meja, naj bo skozi vsebino natečaja varnost prikazana v ustvarjalnejši obliki.

Natečaj razpisujemo od 20. oktobra 2016 do 20. februarja 2017.

SODELUJOČI, LIKOVNA TEHNIKA, SERIJA LIKOVNIH DEL

Na natečaju lahko sodelujejo učenci vseh osnovnih šol in njihovih podružnic v Sloveniji.
Uporabijo se lahko različne likovne tehnike.
Serija likovnih del mora biti sestavljena iz treh likovnih del, ki so izdelana v enaki tehniki, estetsko sodijo skupaj in so enake velikosti. Pri seriji sodelujejo trije avtorji.
Likovna dela se pošljejo v mapi in ne v tulcu.

PRIJAVA DEL

Likovna dela pošljite najpozneje do ponedeljka, 20. februarja 2017, na naslov: DARS d. d., Ulica XIV. divizije 4, 3000 Celje, z oznako: »SLIKARSKO–GRAFIČNI NATEČAJ – NE ODPIRAJ!«. Za pravočasno se šteje prijava, oddana na pošto s priporočeno pošiljko, in sicer najkasneje do vključno ponedeljka, 20. 2. 2017.

Vsako likovno delo mora biti na hrbtni strani opremljeno z naslednjimi podatki:
- ime in priimek avtorja, razred;
- naslov likovnega dela, likovna tehnika;
- ime in priimek mentorja, elektronski naslov in telefonska številka mentorja;
- ime in naslov šole.

Priloženo mora biti soglasje staršev.

Prijavljenih in poslanih likovnih del organizator natečaja ne bo vračal. Nepravilno izpolnjene ali pomanjkljive prijave se pri izboru ne bodo upoštevale.


IZBOR

Likovna dela bo ocenjevala strokovna komisija. Komisija si pridržuje pravico, da katera od nagrad ne bo podeljena, če nobeno od prispelih likovnih del ne bo izpolnjevalo pričakovanih kriterijev kakovosti. Komisija bo izbrala 20 serij likovnih del, od tega bodo tri nagrajene. Vseh 20 serij bo razstavljenih.

NAGRADE

Podeljene bodo tri nagrade za serije likovnih del.

1. nagrada: 2100 EUR (700 EUR/ avtorja)
2. nagrada: 1200 EUR (400 EUR/avtorja
3. nagrada: 600 EUR (200 EUR/avtorja)

Rezultati natečaja bodo predvidoma v aprilu 2017 objavljeni na spletni strani DARS, nagrajenci pa bodo o izidu in nagradah obveščeni še po pošti, prav tako predvidoma v aprilu 2017.

Podelitev nagrad in otvoritev razstave likovnih del bosta predvidoma do konca maja 2017.

O točnem datumu podelitve nagrad bodo nagrajenci obveščeni vsaj teden dni pred podelitvijo.

OBJAVA NAJBOLJŠIH

S prijavo na natečaj avtorji v primeru prejete nagrade ali uvrstitve v ožji izbor dovolijo organizatorju – DARS d.d. – objavo imena in priimka ter uporabo prijavljenega likovnega dela in hkrati soglašajo, da na DARS d.d. prenesejo vse materialne avtorske pravice in druge pravice avtorja (pravico reproduciranja, pravico distribuiranja, pravico javnega izvajanja, pravico javnega prenašanja, pravico javnega prikazovanja, pravico dajanja na voljo javnosti, pravico predelave, pravico uporabe dela v predelani obliki, pravico dostopa in izročitve).

Natečaj vključuje objavo nagrajenih likovnih del in del, ki so se uvrstila v ožji izbor, na spletni strani DARS, DARS-ovih družbenih omrežjih (Facebook in Twitter), v internem glasilu Avtoceste in knjižnici DARS. Nagrajena dela in dela, ki so se uvrstila v ožji izbor, so lahko tudi javno razstavljena, organizator natečaja jih lahko uporabi v promocijske namene.

DODATNE INFORMACIJE

Barbara Popit, vodja natečaja
Tel.: (03) 426 40 52, 041 641 691
E-pošta: barbara.popit@dars.si

OBJAVA IN VARSTVO PODATKOV

S prijavo soglašate, da se na spletni strani DARS, DARS-ovih družbenih omrežjih (Facebook in Twitter), v internem glasilu Avtoceste in knjižnici DARS objavi nagrajena likovna dela in dela, ki so se uvrstila v ožji izbor, ter podatke o avtorstvu, da se lahko nagrajena dela in dela, ki so se uvrstila v ožji izbor ter dogodek ob podelitvi nagrad in otvoritvi razstave skupaj s fotografijo nagrajencev ter mentorjev uporabi v promocijske namene.
Odgovornost mentorjev je, da pridobijo soglasje staršev za objavo del, fotografije in podatkov otroka. Soglasje mora biti prav tako priloženo prijavi.

Prijazno vabljeni k ustvarjanju in sodelovanju!
 
Uprava DARS d. d.
 

PROMET
 
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri