Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Cestninski sistem in ceste
Cenik cestnine
Načini plačevanja cestnine
Vozila pod 3.500 kg
Vozila nad 3.500 kg
Sprotno plačevanje
Predplačniško plačevanje
Odloženo plačevanje
Elektronski mediji (EM)
ABC tablica
DARS kartica (DK/DKT)
Emisijski razred EURO
Vračilo E-medija
Dokumenti s področja cestnine
Cestnina v drugih državah
Cestninski uporabniški center
Portal uporabnikov EM
EETS
 

Elektronski mediji

Sistem elektronskega cestninjenja temelji na uporabi elektronskih medijev DARS d.d. za plačevanje cestnine, in sicer: Elektronski mediji se uporabljajo za brezgotovinsko plačevanje cestnine za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa (NDM) presega 3.500 kg, in sicer za prvi (R3) in drugi (R4) cestninski razred.

Uporabnik elektronskega medija mora v sistemu elektronskega cestninjenja cestnino plačevati v skladu s splošnimi pogoji uporabe elektronskih naprav DARS d.d. za cestninjenje, s katerimi je dolžan seznaniti tudi osebe, katerim preda v uporabo svoj elektronski medij.

Elektronske medije lahko uporabljate v odloženem načinu plačevanja ali v predplačniškem načinu plačevanja cestnine.

Z ustrezno prilagojenim elektronskim medijem je mogoče plačevanje cestnine glede na emisijski razred EURO. Mediji, prilagojeni za plačevanje cestnine glede na emisijski razred EURO, so vezani na točno določeno vozilo in niso prenosljivi.

Prodajamo avstrijske vinjete
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri