Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Cestninski sistem in ceste
Cenik cestnine
Načini plačevanja cestnine
Vozila pod 3.500 kg
Vozila nad 3.500 kg
Sprotno plačevanje
Predplačniško plačevanje
Odloženo plačevanje
Elektronski mediji (EM)
ABC tablica
DARS kartica (DK/DKT)
Prednosti
Prodajna mesta
Emisijski razred EURO
Vračilo E-medija
Dokumenti s področja cestnine
Cestnina v drugih državah
Cestninski uporabniški center
Portal uporabnikov EM
EETS
 

DARS kartica (DK/DKT)

Dars kartica Transporter (DKT) in DARS kartica (DK - R 1, R 2 samo predor Karavanke) sta brezkontaktni čipni kartici, ki omogočata brezgotovinsko plačevanje cestnine in enostavnejši ter hitrejši prehod cestninskih postaj. DK in DKT sta namenjeni plačevanju cestnine za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, ne glede na največjo dovoljeno maso priklopnih vozil.

Izjema je plačevanje predora Karavanke, kjer je z DARS kartico možno plačevati cestnino tudi za vozila z največjo dovoljeno maso do 3.500 kg. Več o plačevanju uporabe predora Karavanke izveste na tej povezavi.

Strošek izdaje DARS kartice je 5 EUR z DDV. …več

Z DARS kartico in DARS kartico Transporter lahko cestnino plačujete odloženo (mesečno za nazaj) ali predplačniško (z nalaganjem dobroimetja).

Prednosti plačevanja z DK in DKT si poglejte na tej povezavi.

Popuste, ki vam jih nudimo pri nalaganju dobroimetja na DK in DKT, najdete tukaj.
 
  DARS kartica

  DARS kartica Transporter

Rabate, ki vam jih na podlagi sklenjene pogodbe z nami nudimo pri mesečnem obračunu cestnine, pa najdete na tej povezavi.

DARS kartico (DK/DKT) je mogoče prilagoditi za plačevanje cestnine glede na emisijski razred EURO.Prodajamo avstrijske vinjete
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri