Piškotki
Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska. Z izbiro opcije »Nadaljuj« ali nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Tukaj si lahko preberete o politiki piškotkov in jih tudi izklopite.
 
Cestninski sistem in ceste
Cenik cestnine
Načini plačevanja cestnine
Vinjeta
Sistem DarsGo
Vračilo E-medija
Dokumenti s področja cestnine
Cestnina v drugih državah
DarsGo servisi
Portal uporabnikov EM
Izjava o območju EETS
 

Prednosti

Plačevanje cestnine z DARS kartico ali DARS kartico Transporter (DKT) je hitreje, prijaznejše in enostavnejše, kot plačevanje cestnine z gotovino ali plačilnimi karticami.

Pri plačevanju cestnine z DARS kartico ali DARS kartico Transporter vam ni potrebno vsakič znova iskati drobiža, plačevanje je torej priročnejše in hitrejše, saj se cestninjenje z DARS kartico ali DARS kartico Transporter opravi v nekaj sekundah.

DARS kartica (R 1, R 2 samo predor Karavanke) in DKT sta v uporabi za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t. Z njima je mogoče plačati cestnino na vseh stezah cestninskih, ki so označena s tablo za vozila nad 3,5 t.

Uporaba DARS kartice in DARS kartice Transporter je enostavna: na cestninski postaji se je potrebno le za trenutek ustaviti, kartico približati bralno-pisalni napravi, nameščeni na vseh kabinah cestninskih postaj, počakati, da cestninar določi cestninski razred, nato se zapornica dvigne, uporabnik pa lahko nadaljuje vožnjo.

Plačevanje cestnine z DARS kartico in DARS kartico Transporter je tudi cenejše, saj vam omogočamo tudi popuste, ki jih najdete tukaj.

DARS kartico in DARS kartico Transporter pa lahko prekategorizirate v odloženo plačevanje cestnine. Če pa sklenete pogodbo o odloženem načinu plačevanja z nami, pa lahko poleg zamika plačila cestnine, dosežete tudi rabate. Ti so opredeljeni tukaj.

S prilagoditvijo DK in DKT glede na emisijski razred EURO plačujete nižjo cestnino.

Prodajamo avstrijske vinjete
INFO
Če nam želite sporočiti vaše mnenje ali zastaviti vprašanje, vas prosimo, da to storite preko spodnjega obrazca. Vprašanje bomo posredovali pristojnim službam. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Spodaj vpišite vaše podatke:
* Ime in priimek:
Naslov:
Poštna št.:
Mesto:
* E-naslov:
Telefon:
* Zadeva:
* Prostor za sporočilo:
Priponka:
Dovoljena velikost datoteke je 10Mb.
Podatki, ki so označeni z *, so obvezni.
Prepiši kodo:
Pošlji
Zapri