Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Prometna napoved

Prometna napoved do 27. septembra 2024

Konec tedna bodo na primorski in štajerski avtocesti potekala dela. Zastoje lahko v soboto popoldne in nedeljo pričakujemo pred delovno zaporo med Logatcem in Uncem proti Kopru. Dela bodo od petka zvečer do nedelje zvečer potekala tudi na štajerski avtocesti med Arjo vasjo in Šentrupertom ter med Domžalami in Šentjakobom proti Ljubljani.

20.09.2024 VEČ
Splošne novice
Promet bo povečan tudi v septembru in oktobru

V družbi DARS opozarjamo, da se turistična sezona ne končuje z začetkom šolskega leta. Močan turistični promet bo trajal tudi v septembru, odvisno od vremenskih razmer pa se lahko nadaljuje tudi v oktober. V prvih šestih mesecih letošnjega leta smo na avtocestnem omrežju zabeležili rast prometa na vseh glavnih avtocestnih odsekih v primerjavi z enakim obdobjem lani.

12.09.2024 VEČ
Splošne novice
DARS prodaja osnovna sredstva

Zbiramo ponudbe za odprodajo osnovnih sredstev, ki so v lasti družbe DARS.

09.09.2024 VEČ
Splošne novice
Novo gradbeno dovoljenje na 3. razvojni osi

Aktivno pridobivamo še zadnja gradbena dovoljenja za izgradnjo 17,5 km dolgega odseka hitre ceste na Koroško, med Velenjem in Slovenj Gradcem. V petek, 6. septembra 2024, smo prejeli gradbeno dovoljenje za sklop G - Podgorje, ki med drugim obsega izgradnjo 2,8 km hitre ceste med priključkoma Slovenj Gradec jug in Podgorje, pokriti vkop Homec ter obojestransko počivališče Podgorje.

06.09.2024 VEČ
Prometna varnost
Hoja po avtocesti je prepovedana in smrtno nevarna

V družbi DARS smo v letošnjem poletju zabeležili že pet naletov na pešce na avtocesti. Zato znova opozarjamo, da se na avtocesti ne smemo zadrževati izven vozila na vozišču, saj je to smrtno nevarno.

30.08.2024 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ